Wind Denmark undres over "ny vægtning" i fuglesager

Efter modtagelsen af et notat fra DCE sidste efterår har Nævnenes Hus imødekommet alle klager om flagermus, fugle og bilag IV-arter, hvor det tidligere var undtagelsen. Giv os klare rammer, bønfalder Wind Denmark.
Foto: Jens K. Pedersen / Wind Denmark
Foto: Jens K. Pedersen / Wind Denmark

(Rettelse: det fremstod oprindeligt, som at tilbagevisningen af VVM-godkendelsen på Thorup-Sletten skyldtes utilstrækkelig undersøgelse af parkens påvirkning på damflagermus. I det berørte fuglebeskyttelsesområde, F13, omfattes rørdrum, skestork, pibesvane, sangsvane, sædgås, kortnæbbet gås, grågås, pibeand, krikand, rørhøg, blå kærhøg, fiskeørn, vandrefalk, plettet rørvagtel, trane, klyde, pomeransfugl, hjejle, almindelig ryle, brushane, dværgmåge, fjord-terne, havterne og sortterne, og selv om damflagermusen forefindes i habitatområde H16 – i lighed med blandt andet stor vandsalamander, odder og spættet sæt – så er det sagen uvedkommende for så vidt angår klagesagen, der naturligvis hidrører konkvensvurderingens manglende fokus på rørhøg og blå kærhøg. Energiwatch beklager og bringer som undskyldning et billede af en rørhøg, der deler få ligheder med en damflagermus.)

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
!
!
Skal indeholde mindst 6 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn
!
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs