EnergiWatch

Wind Denmark undres over "ny vægtning" i fuglesager

Efter modtagelsen af et notat fra DCE sidste efterår har Nævnenes Hus imødekommet alle klager om flagermus, fugle og bilag IV-arter, hvor det tidligere var undtagelsen. Giv os klare rammer, bønfalder Wind Denmark.

Foto: Jens K. Pedersen / Wind Denmark

(Rettelse: det fremstod oprindeligt, som at tilbagevisningen af VVM-godkendelsen på Thorup-Sletten skyldtes utilstrækkelig undersøgelse af parkens påvirkning på damflagermus. I det berørte fuglebeskyttelsesområde, F13, omfattes rørdrum, skestork, pibesvane, sangsvane, sædgås, kortnæbbet gås, grågås, pibeand, krikand, rørhøg, blå kærhøg, fiskeørn, vandrefalk, plettet rørvagtel, trane, klyde, pomeransfugl, hjejle, almindelig ryle, brushane, dværgmåge, fjord-terne, havterne og sortterne, og selv om damflagermusen forefindes i habitatområde H16 – i lighed med blandt andet stor vandsalamander, odder og spættet sæt – så er det sagen uvedkommende for så vidt angår klagesagen, der naturligvis hidrører konkvensvurderingens manglende fokus på rørhøg og blå kærhøg. Energiwatch beklager og bringer som undskyldning et billede af en rørhøg, der deler få ligheder med en damflagermus.)

Nørrekær Enge, Thorup-Sletten, landanlægget til Vesterhav Syd og gasrørledningen Baltic Pipe. Det er blot et udsnit af de energirelaterede sager, hvor Nævnenes Hus i Viborg over det seneste halve års tid har tilbagevist miljørapporter med henvisning til utilstrækkelig sikring af dyrearter. Ja, zoomes der ind på vindmøllesager, så har klagenævnet helt eller delvist imødekommet samtlige klager det seneste lille år.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs