EnergiWatch

USA forbliver hovedmarked for Ørsteds landvind

Samtidig stiger efterspørgslen på solenergi, meddeler Ørsted og erklærer, at det vil udgøre en større andel af forretningen fremadrettet.

Foto: Ørsted

Ørsted vil i større stil satse på landvind og solenergi, der fortsat udgør en relativt lille del af den samlede forretning, for at blive en af verdens førende leverandører af vedvarende energi.

Det fremgår af selskabets strategiopdatering i forbindelse med onsdagens kapitalmarkedsdag.

Ørsteds onshoreforretning har i det store hele været centreret omkring USA, og selvom Ørsted tidligere i år gjorde sit indtog på det europæiske marked med opkøbet af Brookfield Renewable Ireland, vil det amerikanske marked fortsat være det førende.

Det siger Declan Flanagan, der er direktør for Ørsteds onshoreforretning, på kapitalmarkedsdagen.

"Vi har vist med vores udvidelse til Europa, at vi kan skabe værdi. Vores indtræden i Storbritannien og Irland var en mindre en af slagsen, men vi er sikre på, at vi kan forbedre vores marginer," i takt med at vi udvider, siger onshore-direktøren.

Han pointerer, at den europæiske del af den samlede portefølje vil udgøre et supplement til det amerikanske marked.

"USA forbliver hovedmarked og vil udgøre cirka 80 pct. i 2030," lyder det videre.

Ørsteds målsætning er at have en installeret kapacitet på cirka 50 gigawatt inden for vedvarende energi inden udgangen af 2030, hvoraf 17,5 gigawatt skal komme fra landvind og solenergi mod nuværende 4,7 gigawatt.

Kunder vil have solenergi

Ørsteds onshoreforretning består af både landvindmøller og solenergi, og her efterspørger kunderne i stor stil sidstnævnte.

I 2021 udgør solenergi godt 30 pct. af onshoreporteføljen, men det ventes at stige mod 2030, siger Declan Flanagan.

"Kunderne efterspørger solenergi. Det vil blive en større del fremover og vil være en lige stor andel i 2030," siger direktøren.

Ørsted venter at tilføre omkring 1,5 GW om året, hvoraf hovedparten altså skal være i form af solpaneler.

Analytiker kalder Ørsteds nye målsætninger for ambitiøse

Ørsted vil investere 350 milliarder frem til 2027 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs