EnergiWatch

Analytiker kalder Ørsteds nye målsætninger for ambitiøse

Aktieanalytiker i Sydbank mener, at Ørsteds nyudmeldte ambition om 50 GW i 2030 stemmer godt overens med mål fra både EU-Kommissionen og Joe Biden-administrationen.

Foto: Ørsted

Ørsted har onsdag lanceret nye strategiske og finansielle målsætninger forud for eftermiddagens kapitalmarkedsdag.

Her hæver Ørsted sin strategiske ambition for udbygningen af vedvarende energi. Ambitionen er at have installeret cirka 50 gigawatt (GW) vedvarende kapacitet i 2030 mod tidligere over 30 gigawatt.

"Det er en ambitiøs udbygning, og de hæver med 20 gigawatt frem mod 2030, så de forventer at hente en væsentligt større mængde hav- og landvind fremadrettet. Det stemmer godt overens med de nye mål, vi har fra både EU-Kommissionen og Joe Biden-administrationen om, at der skal ske en udbygning på havvind," lyder det fra Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Han hæfter sig især ved ambitionen inden for landvind, hvor Ørsted har meldt ud, at der skal installeres 17,5 GW landvind inden 2030.

"Det er noget højere, end jeg havde ventet, og tyder på at de kaster nogle milliarder kroner efter at få opbygget en væsentlig portefølje inden for landvind," siger Per Fogh.

Ifølge Ørsted svarer de nye ambitioner til et investeringsniveau i perioden 2020-2027 på godt 350 mia. kr., hvoraf cirka 20 pct. skal gå til landvind og de resterende 80 pct. bliver rettet mod havvind - herunder vedvarende brint.

"Det er enormt mange penge og også noget højere end de 200 mia. kr., som de havde i perioden 2017 til 2025. Det tyder på, at der virkelig skal skrues op for investeringerne. Fordelingen med de 80-20 pct. i forhold til havvind kontra landvind stemmer meget godt overens med det, der har været historisk, så det betyder, at den samlede investering i landvind er noget højere, end den har været historisk, fordi det nominelle tal var lavere i den tidligere periode," lyder det fra Sydbank-analytikeren.

Ørsted vil investere 350 milliarder frem til 2027

 

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs