EnergiWatch

Fynsk godsejer vil forsyne 12.000 husstande med strøm fra solceller

Landbrugsjord skal bruges til solcellepaneler, hvis det står til godsejer Erik Vind fra Sanderumgaard.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Herregården Sanderumgaard på Østfyn med godsejer Erik Vind i spidsen vil forsyne 12.000 husstande med strøm fra solceller på godsets marker.

Konkret vil han bruge 58 hektar landbrugsjord til solcelleanlægget.

Det skriver Fyens Amts Avis.

"På vores landbrug ser vi på forskellige muligheder i forhold til, hvad vi kan producere. Vi laver grøntsager, korn, juletræer, asparges og så videre, og så har vi set, at solceller er vejen frem for grøn energi," siger Erik Vind til avisen og erkender, at økonomien også spiller ind.

Sanderumgaard bliver i dag drevet som land- og skovbrug på i alt 1100 hektar. Arealet er udvidet med 30 pct. siden 2000. Landbruget udgør 900 hektar med afgrøderne vinterhvede, byg, raps, stivbladet svingel, rødsvingel og almindelig rajgræs.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Energiselskaber vil kombinere solcelleparker med biodiversitet

Ventilationsvirksomhed investerer 100 millioner i nyt logistikcenter

Esbjerg siger nej til store solcelleparker på landbrugsjord 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs