EnergiWatch

Luxcara udvider finsk samarbejde til Nordsverige

Den tyske kapitalfond skal sammen med finske Veo udvide arbejdet til det nordlige Sverige, hvor de vil designe og levere to transformerstationer.

Foto: Svevind

Luxcara og Veo udvider nu deres samarbejde yderligere. Denne gang er det Önusberget vindmøllepark i det nordlige Sverige, der står for skud.

Her skal de to partnere sammen designe og levere to transformerstationer med transmissionskapacitet på over 400 MW hver, der skal forbinde underparkerne Djupdal og Kallamossen til det lokale 170 kV-net.

"Vi er begejstrede for at være en del af et så vigtigt projekt i denne skala og stolte over, at Luxcara viser os fornyet tillid med denne gentagelsesordre. At være en nøgleaktør i den nordiske grønne omstilling har været et langsigtet mål for os i Veo, og denne ordre sikrer vores førende position på markedet," siger Willy Palm, salgs- og marketingdirektør for strømdistribution hos VEO.

Stationerne skal forberedes og testes hos Veo i Finland før de transporteres til Nordssverige.

Projektet forventes at være afsluttet i tredje kvartal 2021.

Luxcara og Agder Energi laver Europas største PPA

 

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs