EnergiWatch

OX2 bygger finsk GE-park

Svensk projektudvikler sætter gang i den tredje og største af de vindparker, der tidligere på året blev købt af investeringsselskab.

Foto: GE / PR

Den svenske projektudvikler OX2 sætter gang i opførelsen af den finske vindmøllepark Merkkikallio. Med et dusin møller af typen GE 158-5.5 bliver parken, der bygges i Södra Österbotten, på 66 MW.

Foruden af være den sidste af den trio, der i januar blev afhændet til investeringsselskabet Renewable Power Capital (RPC), der er understøttet af canadiske pensionsmidler, er den dermed også den største. I aftalen fulgte også parkerne Puutikankangas og Rustari på hver 44 MW med.

"Vores gode samarbejde med Renewable Power Capital fortsætter, og jeg er meget glad for, at vi nu er i stand til at annoncerede byggestart på vores tredje vindpark sammen," siger handelschef for OX2, Klara Wennström.

Mens der var rejsegilde på de øvrige to parker allerede i december 2020 er arbejdet på den nye park først begyndt i indeværende måned. OX2 forventer at have parken i drift i løbet af 2022.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs