EnergiWatch

Selskab vil opføre 10 GW britisk havvind ud for Island

Transatlantisk selskab vil plante ærtebælg af gigawattparker i Nordatlanten formedelst 180 milliarder. Samtlige parker skal kabelforbindes de op mod 1.000 kilometer til land.

Foto: vestas

Over det seneste års tid har samtlige toneangivende europæiske olieselskaber annonceret planer om klimaneutralitet. I stort set alle tilfælde med havvind som en af de teknologier, der skal være modvægt til udledningerne fra selskabernes traditionelle energikilder.

Mens Repsol i slutningen af 2019 var det første af olieselskaberne til at lancere en reel klimaplan, har det spanske olieselskab dog kun i mindre grad været en del af rykket mod havvind. Det kan imidlertid ændre sig i hvert fald indirekte. Den amerikanske udvikler Hecate, som Repsol tidligere på måneden købte 40 pct. af, er således gået sammen med britiske IPC om lanceringen af et projekt på 10 GW havvind i Nordatlanten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs