EnergiWatch

Finsk Vestas-kunde henter milliardbeløb til vindplan

Anført af Better Energy-investor har finske Ilmatar rejst 1,5 milliarder for at nå målet om mindst en gigawatt i 2027.

Foto: Ilmatar

Ilmatar Energy har sikret kapital til sin videre ekspansion. Den finske projektudvikler og uafhængige elproducent (IPP) har i sin seneste investeringsrunde rejst 200 mio. euro (1,5 mia. kr.), der skal anvendes til at nå målet om opførelse af vindparker med en kapacitet på mere end 1 GW i 2027.

"Investeringen repræsenterer et betydeligt engagement til et finsk energiselskab, der udelukkende producerer og sælger vedvarende energi. Det beviser vores exceptionelle evne til at agere i samtlige dele af den vedvarende energis værdikæde og den erfaring, Ilmatar har på området. Som del af IPP-strategien vil Ilmatar eje de projekter, der udvikles," siger adm. direktør Juha Sarsama i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs