EnergiWatch

Vestas står i vingespidsen for ny genbrugskoalition

Med økonomiske støtte fra Innovationsfonden og i samarbejde med bl.a. Teknologiske Institut og Aarhus Universitet igangsættes arbejde mod at løse vindindustriens miljømæssigt største dårlige samvittighed.

Foto: PRMHIVESTAS

Der er få ting, der signalerer grøn omstilling mindre, end bunker af vindmøllevinger på en losseplads. Det er ikke desto mindre ikke blot et faktum, men også et problem, som en ny koalition hjulpet af en ny teknologi nu vil løse.

Anført af Vestas lanceres initiativet Cetec – cirkulær økonomi for termohærdet epoxy-komposit – mandag. I samarbejde med Teknologiske Institut, Aarhus Universitet og epoxy-producenten Olin skal koalitionen, der er delvist finansieret af Innovationsfonden, over de kommende tre år udvikle en løsning, hvormed vingerne kan genanvendes i kommerciel skala.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs