EnergiWatch

Vestas står i vingespidsen for ny genbrugskoalition

Med økonomiske støtte fra Innovationsfonden og i samarbejde med bl.a. Teknologiske Institut og Aarhus Universitet igangsættes arbejde mod at løse vindindustriens miljømæssigt største dårlige samvittighed.

Foto: PRMHIVESTAS

Der er få ting, der signalerer grøn omstilling mindre, end bunker af vindmøllevinger på en losseplads. Det er ikke desto mindre ikke blot et faktum, men også et problem, som en ny koalition hjulpet af en ny teknologi nu vil løse.

Anført af Vestas lanceres initiativet Cetec – cirkulær økonomi for termohærdet epoxy-komposit – mandag. I samarbejde med Teknologiske Institut, Aarhus Universitet og epoxy-producenten Olin skal koalitionen, der er delvist finansieret af Innovationsfonden, over de kommende tre år udvikle en løsning, hvormed vingerne kan genanvendes i kommerciel skala.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs