EnergiWatch

Sydjysk biogasanlæg ruster sig til ny udvidelse

Grundlaget for fremtidige udvidelser af Ribe Biogas er på plads. Formand afventer øget efterspørgsel, inden nye udvidelser sættes i gang.

Foto: Louise Herrche Serup/Ritzau Scanpix

Der er givet grønt lys til, at Ribe Biogas må udvide anlægget mere.

Det har Esbjerg Kommune nikket ja til. De sidste syv år er der investeret over 100 mio. kr. i anlæggets tanke, og der kan komme flere udvidelser på tegnebrættet, siger formanden til JydskeVestkysten.

"Økonomien skal hænge sammen. Aktuelt har vi ingen planer om at bygge flere reaktortanke. Men der er en konstant stigende efterspørgsel efter grøn energi, så det kan hurtigt blive aktuelt. Der er en mulighed for at foretage tilpasningsinvesteringer i fremtiden," siger Erik Husted, der dog tilføjer, at der frem mod 2024 er behov for at udvide mængden af biomasse.

Ribe Biogas vil derfor øge biomassemængden fra 305.000 ton pr. år til 440.000 ton pr. år. Anlægget skal kunne levere 15 mio. kubikmeter gas om året for at leve op til sine forpligtelser over for energiselskaberne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Brancheorganisation: "Et stort problem, at biogas til transport brandbeskattes"

Vindpioner bygger base for grønt brændstof i Nordjylland 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs