EnergiWatch

Equinor og Hitecvision-selskab slår sig sammen om havvind

Sammen med Hitecvisions energiselskab Vårgrønn skal Equinor søge om at få en plads ved millardudbygningen af flydevind ved det norske havområde Utsira Nord.

Foto: Equinor

Olieselskabet Equinor og oliefonden Hitecvisions selskab Vårgrønn vil nu slå pjalterne sammen og sikre sig rettigheder til at bygge flydevind på det ret så eftertragtede havvind-område Utsira Nord ud for den norske kyst.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

De to partnere er enige om, at Equinor skal have en ejerandel på 65 pct. i projektet, mens Vårgrønn skal have de resterende 35 pct. De har endnu ikke oplyst, hvad den økonomiske ramme for projektet er.

De sigter dog efter en installeret kapacitet på mellem 300 og 500 MW, skriver norske E24.

"Nordsøen har nogle af verdens bedste vindressourcer. En flydende havvindmøllepark i Utsira Nord kan være det næste målestoksprojekt til at drive industrialisering af flydende havvind og skabe nye muligheder for norsk industri," siger direktør for nye energiløsninger i Equinor, Pål Eitrheim.

"Sammen med Vårgrønn er vi ivrige efter at bidrage til et nyt kapitel i Norges energiarv og position i flydende havvind som en ny industri, der bidrager til energiomstillingen. Som den førende flydende havvindmølleudvikler har Equinor den erfaring og muligheder, der er nødvendige for at udvikle den næste fuldskala flydende havmøllepark i Norge efter Hywind Tampen."

Foto: NVE
Foto: NVE
Equinor er den seneste tid gået langt hårdere ind i havvind og fik sågar tidligere på ugen sikret sig differencekontrakter sammen med Polenergia på det norsk/polske partnerskabs første to havmølleprojekter, Baltyk II og III, på samlet 1.440 MW.

Equinor sikrer sig 1,4 GW havvind i Polen

Equinor køber polsk solselskab

Total køber sig ind i Taiwans havvind

 

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs