EnergiWatch

Vestas bekræfter sin største Enventus-ordre

Mølleproducenten annoncerer finsk ordre på godt 400 MW bestående i altovervejende grad af 6 MW-mølller.

Foto: Ilmatar Energy

Optakten til onsdagens kvartalsregnskab fortsætter for Vestas. Efter mandagens annoncering af tre mindre ordrer følger mølleproducenten nu trop med sin største europæiske Enventus-ordre til dato. Den franske udvikler Neoen har således valgt danskerne som EPC-leverandør til den finske Mutkalampi-park, der skal bestå af 62 V162-6.0'ere foruden seks af de mindre V150-4.2 MW'ere.

Mens annonceringen falder dagen før regnskabet, kommer den til gengæld en lille måned efter EnergiWatch først skrev om den. Neoen selv meldte således allerede i begyndelsen af april ud om valget af Vestas som mølleleverandør til projektet. Et projekt, der ifølge Vestas bringer salget af Enventus-platformen op på 2,9 GW, hvor Finland alene står for mere end 40 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs