EnergiWatch

Rockwool vil skifte til strøm og biogas

Rockwool udleder store mængder CO2, når selskabet smelter sten om til stenuld. Nu vil selskabet satse på at bygge grønne vulkaner, der kan køre på både grøn strøm og biogas.

Foto: Søren Osgood

Rockwool vil være grønnere. For selvom selskabets produkter sparer andre for store mængder CO2-udleding via energibesparelser, så er sagen en anden for producenten selv, der samtidig udleder 2,3 millioner ton CO2 og bruger store mængder sort energi.

Derfor vil selskabet nu i stedet producere stenuld gennem smelteovne, der i stedet for koks og kul skal fyres med strøm og biogas. Det skriver Berlingske.

"Når vi laver stenuld, smelter vi sten ligesom i en vulkan. Det er lykkedes os at designe nye smelteovne, som bliver opvarmet med elektricitet eller biogas. På den måde får vi et CO2-frit flow i vores vulkan," siger Jens Birgersson til Berlingske.

Ved årsskiftet kunne Rockwool meddele, at selskabet har formået at reducere sin udledning af drivhusgasser med 70 procent i hele Norden og med mere end 70 procent i Danmark.

Rockwool kalder byggestrategi "ambitiøs" – men tidsplan kan give problemer

Rockwool-topchef: Grønt investeringsboom skal drive væksten i 2021

Rockwool kapper mere end 70 pct. af sin CO2-udledning – ti år før tid 

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs