EnergiWatch

Vestas lokker med 2.000 britiske jobs

Hvis mølleproducenten får "tilstrækkelig projektvolumen" ud af det kommende britiske udbud, bliver der åbnet ny vingefabrik i Storbritannien og skruet op for lokale leverandører af bl.a. tårne.

Vestas har produceret 1.000 vinger på fabrikken på Isle of Wight. Den får muligvis følge af endnu en britisk fabrik. | Foto: MHI Vestas/John Alexander

Vestas planlægger en stor ekspansion af produktionsapparatet på verdens største havmøllemarked. Mølleproducenten påtænker at udvide sin vingefabrik på Isle of Wight og sonderer desuden terrænet i det nordøstlige England med henblik på at etablere yderligere en. Derudover er der indgået hensigtserklæringer med flere underleverandører – heriblandt en tårnproducent – om udvidelse af det lokale produktionsaftryk.

Samlet vurderes den britiske offensiv at kunne skabe "næsten 2.000 direkte jobs", konstaterer Vestas.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Kinesisk møllegigant afslører teknologiskift

Høje mineralpriser får Goldwind til at afsløre afgørende teknologiskift. Lave vindhastigheder og funktioner, der maksimerer cash flow for kunden, er andre mulige fokusområder for fremtiden, siger adm. direktør for Goldwind Denmark.

Saudisk rekordfelt skal producere blå brint

Saudi-Arabien følger op på sin nye målsætning om CO2-neutralitet i 2060 med udmeldingen om, at en stor portion af 760 mia. investeringen i Jafurah-feltet vil gå til produktion af blå brint.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs