EnergiWatch

Smitte på Vestas' Ringkøbing-fabrik koster op mod 400 millioner i tabt omsætning

Mindst 25 ansatte er testet positiv for covid-19 på Vestas' fabrik i Ringkøbing, og mølleproducenten har derfor sendt mange medarbejdere hjem.

Mange Vestas-medarbejdere er blevet sendt hjem på grund af et større smitteudbrud på fabrikken i Ringkøbing. | Foto: Ernst van Norde

Det koster Vestas millioner i tabt omsætning, efter at et stort udbrud af coronasmitte har ramt vindmølleproducentens fabrik i Ringkøbing.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern mandag.

"Jeg vil helst ikke sætte tal på. Men som det ser ud lige nu, så har vi nok mistet omsætning for mellem 200 og 400 millioner," siger produktionsdirektøren på fabrikken, Tommy Rahbek Nielsen til mediet.

Mindst 25 ansatte har testet positiv, mens endnu flere er sendt hjem, og derfor frygter direktøren, at der har været tale om en såkaldt superspreder.

"Lige nu arbejder vi på højtryk for at inddæmme smitten, og vi tester vores ansatte alt dét, vi kan. Vi har ind til nu 25 smittede, de tre det seneste døgn, og 80 er sendt hjem som nære kontakter til de smittede, så vi er hårdt ramt," fortæller produktionsdirektøren .

Et af selskabets nathold har kørt på halv kraft i en periode, og det koster mange penge.

Vestas ramt af corona i Ringkøbing

Aker-selskaber vil genanvende gamle vindmøllevinger 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs