EnergiWatch

Gods og energiselskab klar med solcellepark om et halvt år

Pandebjerg Gods og Better Energy har godkendelser og planer på plads, så nyt solcelleanlæg kan se dagens lys om cirka seks måneder.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der skal solceller på jordene omkring Pandebjerg Gods på Falster, hvor kornmarker skal skiftes ud med paneler inden for cirka seks måneder på en del af godsets landbrugsjord.

Det sker, efter at aftaler om anlæg og elkøb samt godkendelser fra Guldborgsund Kommune er på plads.

Det skriver Lollands-Falsters Folketidende.

Solcelleparken får en kapacitet på 34 MW svarende til cirka 21.000 personers årlige elforbrug, og jorden er lejet af Better Energy over 30 år.

"Vi glæder os over projektet, som er et godt eksempel på, at samarbejde med store virksomheder betyder, at der kan etableres mere grøn energi i Danmark. Vel at mærke uden statsstøtte og på markedsmæssige vilkår, " siger vicedirektør i Better Energy, Esben Billeskov.

Better Energy har netop præsenteret regnskabet for 2020. Her voksede omsætningen således til 1066,1 mio. kr. hos Better Energy fra 527,5 mio. kr. året forinden. og bruttoresultatet landede på 149 mio. kr. Størstedelen heraf blev placeret i virksomhedens egne solcelleparker.

Sidste år voksede driftsresultatet således til hele 149,2 mio. kr. fra 15,8 mio. kr. året før. Overskuddet efter skat endte på 19,7 mio. kr. fra 20,7 mio. kr. i 2019.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Energiselskab klar til nye solcelleprojekter på lavbundsjorde

Better Energy fordoblede omsætningen i 2020

Landbrugsminister er "helt høj" efter besøg: Solcelleanlæg på lavbundsjord skal i det politiske værksted 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs