EnergiWatch

OX2 køber 170 MW svensk vindenergi af papirsproducent

Den svenske vindudvikler OX2 har med opkøbet sikret sig projektrettighederne, mens papirselskabet Stora Enso fortsat vil være grundejer.

Foto: PR / OX2 / Joakim Lagercrantz

Svenske OX2 har erhvervet sig 100 pct. af projektrettighederne fra skovdrifts- og papirselskabet Stora Enso på vindmølleparken Hälsingeskogen på 170 MW, mens Stora Enso stadig er grundejeren.

Vindmølleparken vil omfatte 37 vindmøller med en samlet kapacitet på 170 MW. Den anslåede årlige elproduktion udgør ca. 380 GWh, hvilket svarer til det gennemsnitlige elforbrug for 72.000 husstande om året.

"Vindenergi skal firedobles, hvis Sverige skal nå det nationale mål om 100 procent vedvarende elektricitetsproduktion inden 2040 i henhold til det svenske energibureau og det svenske miljøbeskyttelsesagenturs vindstrategi. Forholdene for en vindmøllepark i Ovanåker er gode," siger Hillevi Priscar, der er landechef for Sverige hos OX2.

"Når vi etablerer vindparker, stræber vi altid efter en positiv udvikling af det nærliggende område. Vi arbejder også med programmer til øget biodiversitet i områder, hvor vi konstruerer vindmøller."

OX2 køber Finlands største vindprojekt

OX2 sætter sig på den europæiske vindtrone

Fond køber sig ind i nordisk vindudvikler

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs