EnergiWatch

OX2 køber 170 MW svensk vindenergi af papirsproducent

Den svenske vindudvikler OX2 har med opkøbet sikret sig projektrettighederne, mens papirselskabet Stora Enso fortsat vil være grundejer.

Foto: PR / OX2 / Joakim Lagercrantz

Svenske OX2 har erhvervet sig 100 pct. af projektrettighederne fra skovdrifts- og papirselskabet Stora Enso på vindmølleparken Hälsingeskogen på 170 MW, mens Stora Enso stadig er grundejeren.

Vindmølleparken vil omfatte 37 vindmøller med en samlet kapacitet på 170 MW. Den anslåede årlige elproduktion udgør ca. 380 GWh, hvilket svarer til det gennemsnitlige elforbrug for 72.000 husstande om året.

"Vindenergi skal firedobles, hvis Sverige skal nå det nationale mål om 100 procent vedvarende elektricitetsproduktion inden 2040 i henhold til det svenske energibureau og det svenske miljøbeskyttelsesagenturs vindstrategi. Forholdene for en vindmøllepark i Ovanåker er gode," siger Hillevi Priscar, der er landechef for Sverige hos OX2.

"Når vi etablerer vindparker, stræber vi altid efter en positiv udvikling af det nærliggende område. Vi arbejder også med programmer til øget biodiversitet i områder, hvor vi konstruerer vindmøller."

OX2 køber Finlands største vindprojekt

OX2 sætter sig på den europæiske vindtrone

Fond køber sig ind i nordisk vindudvikler

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs