EnergiWatch

CIP lukker fond 11 milliarder over målet

Med den bredeste investorskare hidtil har Copenhagen Infrastructure Partners sikret sig tilsagn på 52 milliarder til sin seneste fond, der allerede er begyndt at blive fyldt med såvel vind som vand og affald.

Foto: Copenhagen Infrastructure Partners

Efter et års pengejagt er Copenhagen Infrastructure Partners syvende fond nu fyldt op. Et ligeligt split mellem eksisterende og nye investorer, der kommer ikke kun fra Norden men også resten af Europa, Nordamerika, Asien og Australien har overtegnet fonden, CI IV, på sit loft på 7 mia. euro (52,1 mia. kr.). Det oprindelige mål for fonden på 5,5 mia. euro (40,9 mia. kr.) blev nået i december.

"Vi er meget glade over at byde en prominent skare af eksisterende og nye institutionelle investorer velkommen til CI IV og ser frem til at fortsætte med at skabe værdi til vores investorer, projektpartnere og lokalsamfund gennem fondens investeringer i greenfield vedvarende energiprojekter," siger managing partner i CIP, Jakob Baruël Poulsen i en pressemeddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs