EnergiWatch

Norsk Hydro vil ride med på brintbølgen

Aluminiumsproducenten vil både levere til interne og eksterne behov med ny brintsatsning.

Foto: Norsk Hydro

Hydro undersøger potentialet for at udvikle og drive brintanlæg til at imødekomme stor intern efterspørgsel såvel som fra det eksterne marked og udnytte virksomhedens industrielle og vedvarende ekspertise. Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse.

De nye brintplaner skal kunne hjælpe aluminiumsproducenten til at nedbringe emissionerne og nå de fastsatte klimamål om at reducere egne CO2-udslip med 30 pct. inden 2030.

"Vi ser et betydeligt potentiale for industrielt brintforbrug. At tage en udvikler- og operatørrolle i brint-sektoren er en mulighed for Hydro at reducere CO2-emissioner fra industrien og udvikle en rentabel og bæredygtig forretning baseret på brint," siger Hilde Merete Aasheim, adm. direktør for Hydro.

Ifølge selskabet, vil den påtænkte udvikler- og operatørrolle sandsynligvis involvere en hel eller delvis overgang fra gas til brint på forskellige anlæg. En sandsynlig start på denne proces er at skifte fra gas til brint på nogle af Hydros aluminiumanlæg i Norge.

Norsk strømsluger sukker efter vind

Statkraft og Hydro vil forske i CO2-neutral transport

Vandkraften pletter Norsk Hydros gode metalsalg

 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs