EnergiWatch

Siemens Gamesa sikrer ordre på 1,4 GW

Den britiske havvindpark skal være den første, hvor vindudviklerens 14 MW store møller installeres.

Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa har bekræftet en ordre fra RWE til den 1,4 GW store Sofia-havvindpark.

I projektet skal Siemens Gamesa benytte offshore-vindmøllen SG 14-222 DD til kommercielt for første gang.

Beliggende 195 km ud for Storbritanniens nordøstlige kyst ved Dogger Bank i Nordsøen på 593 kvadratkilometer vil Sofia-projektet også dække et område større end Isle of Man.

"Storbritannien er verdens største offshore vindmarked, så det er passende, at det er her, man installerer verdens største vindmølle i produktion, SG 14-222 DD. Vi er stolte over at samarbejde med RWE om et andet meget vigtigt projekt og bringe vores brancheførende maskine til denne enorme udvikling," Siemens Gamesas havvinddirektør, Marc Becker.

B108-vingerne, der anvendes i Sofia, er mere end seks gange længere end de første offshore vindmøllevinger, der nogensinde er installeret, nemlig de 16 meter lange vinger, der blev brugt på Vindeby i Danmark i 1991.

Det forventes, at det færdige vindprojekt bliver i stand til at levere strøm svarende til 1,2 mio. britiske husstande. Anlægsarbejdet til Sofia-projektet starter i 2023, hvor mølleinstallationen påbegyndes i 2025.

Siemens Gamesa scorer igen på hjemmebane

Siemens Gamesa scorer hattrick med European Energy

Siemens Gamesa forløser frustrationen

 

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs