EnergiWatch

Siemens Gamesa sikrer ordre på 1,4 GW

Den britiske havvindpark skal være den første, hvor vindudviklerens 14 MW store møller installeres.

Foto: Siemens Gamesa

Siemens Gamesa har bekræftet en ordre fra RWE til den 1,4 GW store Sofia-havvindpark.

I projektet skal Siemens Gamesa benytte offshore-vindmøllen SG 14-222 DD til kommercielt for første gang.

Beliggende 195 km ud for Storbritanniens nordøstlige kyst ved Dogger Bank i Nordsøen på 593 kvadratkilometer vil Sofia-projektet også dække et område større end Isle of Man.

"Storbritannien er verdens største offshore vindmarked, så det er passende, at det er her, man installerer verdens største vindmølle i produktion, SG 14-222 DD. Vi er stolte over at samarbejde med RWE om et andet meget vigtigt projekt og bringe vores brancheførende maskine til denne enorme udvikling," Siemens Gamesas havvinddirektør, Marc Becker.

B108-vingerne, der anvendes i Sofia, er mere end seks gange længere end de første offshore vindmøllevinger, der nogensinde er installeret, nemlig de 16 meter lange vinger, der blev brugt på Vindeby i Danmark i 1991.

Det forventes, at det færdige vindprojekt bliver i stand til at levere strøm svarende til 1,2 mio. britiske husstande. Anlægsarbejdet til Sofia-projektet starter i 2023, hvor mølleinstallationen påbegyndes i 2025.

Siemens Gamesa scorer igen på hjemmebane

Siemens Gamesa scorer hattrick med European Energy

Siemens Gamesa forløser frustrationen

 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs