EnergiWatch

Novo Holdings og partnere investerer i grøn fond

Ny fond skal opkøbe landbrugsarealer i Danmark og Sverige til brug for sol og vindprojekter.

Forvalteren af Novo Nordisk Fondens investeringer, Novo Holdings, vil købe jordlodder til solcelle- og landparker. Holdingselskabet er gået sammen med Sampension og projektudvikleren European Energy om etableringen af Renewable Energy Partnership, hvor der skydes 650 mio. kr. i en fond, der skal opkøbe jordarealer i Danmark og Sverige. Ved hjælp af gældsfinansiering kan fonden investere mere end 1,5 mia. kr.

Det skriver Børsen mandag.

Foruden opkøb af landbrugsarealer som underlæg til vedvarende energiprojekter vil partnerskabet også se på mulighederne for at kombinere fødevare- og energiproduktion. Samt på at omlægge lavbundsjorder til energiproduktion.

"Vi forventer et højt encifret afkast, der passer godt til risikoprofilen," siger ledende partner i Novo Capital Investors, Novo Holdings, Morten Beck Jørgensen, til avisen.

Parterne forventer, at der er potentiale til at opføre 4-6 GW på de arealer, fonden skal købe.

Mere fra EnergiWatch

GE vil printe havmøller af sand

Udvikling af verdens største 3D-printer skal gøre det muligt at printe støbeforme til nacellekomponenter på op til 9,5 meter i diameter og mere end 60 ton. Det

Kommuner: Ladeinfrastruktur skal på plads før nulemissionszoner giver mening

Landets kommuner "står som galopheste i boksen" og venter på, at regeringen får søsat initiativer, der kan styrke landets ladestanderinfrastruktur. Ellers er det kun få steder i landet, det giver mening at indføre de nulemissionzoner, som regeringen netop har indgået aftale om, lyder det fra Kommunernes Landsforening.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs