Novo Holdings og partnere investerer i grøn fond

Ny fond skal opkøbe landbrugsarealer i Danmark og Sverige til brug for sol og vindprojekter.

Forvalteren af Novo Nordisk Fondens investeringer, Novo Holdings, vil købe jordlodder til solcelle- og landparker. Holdingselskabet er gået sammen med Sampension og projektudvikleren European Energy om etableringen af Renewable Energy Partnership, hvor der skydes 650 mio. kr. i en fond, der skal opkøbe jordarealer i Danmark og Sverige. Ved hjælp af gældsfinansiering kan fonden investere mere end 1,5 mia. kr.

Det skriver Børsen mandag.

Foruden opkøb af landbrugsarealer som underlæg til vedvarende energiprojekter vil partnerskabet også se på mulighederne for at kombinere fødevare- og energiproduktion. Samt på at omlægge lavbundsjorder til energiproduktion.

"Vi forventer et højt encifret afkast, der passer godt til risikoprofilen," siger ledende partner i Novo Capital Investors, Novo Holdings, Morten Beck Jørgensen, til avisen.

Parterne forventer, at der er potentiale til at opføre 4-6 GW på de arealer, fonden skal købe.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter

Job

Se flere jobs