EnergiWatch

Godsejers solcelleplaner skaber røre hos naboer

Tre af Ryegaard Gods' marker på i alt 176 hektar skal konverteres til solcelleanlæg, men det er problematisk, lyder kritikken fra naboer, som vil bevare området.

Foto: Better Energy

Der er opstået en lokal modstand mod Ryegaard Gods' planer om en solcellepark.

Godsets ejer Johan Scheel ønsker at omlægge tre af sine marker på samlet 176 hektar til solcellepaneler, men det er "stærkt problematisk" ifølge en række naboer, der står bag en underskriftindsamling på Facebook, skriver Midtsjællands Folkeblad.

"Vi mener, at det er stærkt problematisk, at det smukke og bevaringsværdige område bliver omdannet til industri. Det er vigtigt, at naturen forbliver smuk, så man vil være med til at passe på den," siger Pernille Westh, der står bag underskriftindsamlingen, til mediet.

Sjællandsk gods vil udvikle tre solcelleparker på landbrugsjord 

Den omtalte landbrugsjord er ifølge Lejres kommuneplanen udlagt som særlig værdifuldt og bevaringsværdigt landskab.

235 har indtil videre givet sin underskrift til Pernille Westh ifølge mediet.

Det er ikke mere end en måned siden, at Johan Scheel meldte initiativet, hvor Ryegaard Gods etablerede et selskab sammen med det tyske energiselskab Wircon.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs