EnergiWatch

Shell overtager Vattenfalls halvdel af 108 MW hollandsk havvind

Shell sidder på en ejerandel på 100 pct. af havvindparken Egmond aan Zee.

Foto: Vattenfall

Vattenfall er kommet af med sin andel af den hollandske havvindpark Egmond an Zee. Shell har nemlig erhvervet Vattenfalls 50 pct. andel i havvindmølleparken på 108 MW. Der skriver ReNews.

"De erfaringer, vi har lært fra den første hollandske havmøllepark, kan anvendes i opførelsen af ​​Hollandse Kust Zuid og andre fremtidige havmølleparker. Salget gør det muligt for Vattenfall at fokusere endnu mere på udviklingen af ​​vores nye projekter," siger Vattenfalls leder af kapitalforvaltning Kasper Simonsen.

Vindmølleparken Egmond aan Zee blev bygget i 2006 og er den første hollandske havmøllepark. Parken ligger mellem 10 og 18 kilometer ud for kysten ved Egmond aan Zee.

Egmond aan Zee vindmøllepark består af 36 vindmøller og har en samlet kapacitet på 108 MW. Projektet er et joint venture mellem Vattenfall og Shell ved navn NoordzeeWind, der altså nu overtages 100 pct. af Shell.

"Havvind spiller en vigtig rolle i energiomstillingen. Vi har allerede lært meget af opførelsen af ​​denne første hollandske havvindmøllepark, og jeg er glad for, at vi fortsætter med at yde vores bidrag til energiomstillingen på denne måde," siger Hessel de Jong, administrerende direktør for havvind Europa i Shell.

"Og med havmølleparken Egmond aan Zee kan vi også få værdifuld erfaring med at drive en havmøllepark i et dynamisk energimarked."

Vattenfall vil sælge ud af havparker

Hollandsk konsortium vil dyste med Vattenfall om nye havvindprojekter

Vattenfall opfører hollandsk landmøllepark på 295MW

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs