EnergiWatch

Lovforslag i Texas vil øge krav til sol og vind

Efter de massive strømafbrydelser under februars kuldechok har senatet i USA's mest vindrige stat vedtaget lov, der vil pålægge vind- og solparker dagsbøder på millioner, hvis de ikke leverer under kritiske hændelser.

Foto: Ron Jenkins/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

De færreste havde set det komme, da Texas i februar blev ramt af isnende koldt vindervejr. Hvad der måske var mindre overraskende, var at mange hurtigt pegede på en syndebuk: Delstatens vindmøller og solcelleparker.

At skylden langt fra alene lå hos de vedvarende energikilder er slået fast af bl.a. statens regulator Ercot. Kombinationen af et utilstrækkeligt elnet, der ikke er koblet til nabostaterne, var sammen med udfald hos en lang række energiproducenter – heriblandt gasværkerne, der leverer dobbelt så meget strøm som sol og vind – med til at få systemet til nærmest at kollapse. Om end også en række vedvarende energianlæg frøs i kulden.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs