EnergiWatch

Norske fiskere modsætter sig havvind

Norges Fiskarlag er bekymret for, om de planlagte havvindparker vil skabe store problemer for fiskere langs den norske kyst.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

De norske fiskere frygter, at man bygger vindenergien ud i det norske hav, uden at foretage en tilstrækkelig konsekvensanalyse. Og det skal der derfor laves om på, lyder det fra Norges Fiskarlag. Det skriver E24.

"Der er en risiko for at ødelægge en af ​​Norges vigtigste industrier for at opbygge noget, vi ikke kender konsekvenserne af," siger Kjell Ingebrigtsen, leder i Norges Fiskarlag, handels- og industriorganisationen for norske kommercielle fiskere.

Han lægger op til, at der skal laves en separat stortingsrapport, der ser på konsekvenserne af en storstilet udvikling af havvind.

"Norske havområder er store, men både bundfast og flydende havvind placeres ofte på lavt vand af tekniske årsager. Sådanne områder er ofte de bedste fiskeriområder og vigtige gydeområder for fisken," siger Kjell Ingebrigtsen.

I dag er der cirka 11.000 fiskere i Norge, der årligt fisker 2,5 millioner ton fisk, mens omtrent 40.000 job afhænger af fiskeri.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs