EnergiWatch

Tidligere Siemens-topchef bliver ny bestyrelsesformand i Cowi

Tidligere koncernchef i Siemens Danmark afløser Steen Riisgaard, som træder tilbage efter otte år på posten som Cowi's formand. (rettet)

"Den positive udvikling, som COWI har gennemgået de seneste år, gør, at virksomheden står stærkt på sine kernemarkeder," udtaler ny COWI-formand, Jukka Pertola. | Foto: Jukka Pekka Pertola / Privat

(Rettet 26/3/2021 kl. 13.27: I den tidl. version fremgik det fejlagtigt, at Jukke Pertola var koncernchef i Siemens Danmark fra 2002-2007. Det er rettet til 2017)

Næstformand i Cowi, Jukka Pertola, overtager formandsposten i selskabet fra Steen Riisgaard, der træder tilbage efter otte år.

Det oplyser Cowi i en meddelelse, efter aktionærerne torsdag har valgt Jukka Pertola, der har været medlem af bestyrelsen siden 2015, som ny formand.

"Det er en af Danmarks absolutte sværvægtere inden for bestyrelsesarbejde, der rykker ind på formandskontoret i Cowi," skriver Cowi.

Jukka Pertola har en fortid som koncernchef i Siemens Danmark fra 2002 til 2017. Efter sin tid i Siemens, indledte han en professionel bestyrelseskarriere og er blandt andet bestyrelsesformand for Tryg, Asetek og Siemens Gamesa, ligesom som han er næstformand for GN Store Nord, skriver Cowi. For nyligt forlod han formandsposten i e-health-selskabet Monsenso.

"Jeg er både stolt og ydmyg over den tillid, som Cowi's aktionærer har vist mig i dag. Cowi står foran en kæmpe opgave med at hjælpe borgere, virksomheder og samfundet med den grønne omstilling, så vi bedst muligt kan håndtere de klimaudfordringer, der truer den dagligdag vi kender i dag," udtaler Jukka Pertola i meddelelsen

Jukka Pertola skal blandt andet arbejde på Cowi's nye strategi, hvor bæredygtighed og grøn omstilling kommer til at spille en hovedrolle, lyder det.

Henriette Hallberg Thygesen, der har været medlem af bestyrelsen siden 2017, og som er Executive Vice President i A.P. Møller – Mærsk, sætter sig på posten som ny næstformand for bestyrelsen.

Desuden indtræder Anne Harris og Carsten Bjerg i Cowi's bestyrelse, hvor de afløser Steen Riisgaard og Thomas Plenborg, lyder det.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs