EnergiWatch

Luxcara og Agder Energi laver Europas største PPA

Strømkøbsaftalen omhandler strøm fra vindmølleparker i både Sverige og Finland til industriselskabet Bolidens aktiviteter.

Foto: Thomas Borberg

Den tyske kapitalfond Luxcara samarbejder med Agder Energi om at kombinere vind- og vandkraft og levere fossilfri energi til at drive Bolidens minedrift og smeltning i Sverige og Finland. Det oplyser Luxcara i en meddelelse.

Boliden har et mål om elektrificering og udfasning af brugen af ​​fossile brændstoffer i sin industrielle produktion og transport, og det skal der altså nu for alvor skubbes gang i. Boliden vil reducere emissionsintensiteten med 40 pct. inden 2030.

Aftalen har en løbetid på 15 år, hvor der hvert år skal leveres 2-3 TWh. Det oplyser Montel.

Vindprojekterne i Sverige og Finland har en forventet samlet kapacitet på mere end 900 MW. Strømkøbsaftalen, eller PPA'en, dækker ifølge Luxcara en betydelig andel af vindproduktionen i porteføljen.

"Denne unikke aftale på tværs af lande og teknologier demonstrerer igen Luxcaras evne til at udvikle innovative PPA-strukturer takket være vores brancheførende erfaring og track record. Vi er meget glade for at have fundet en stærk partner i Agder Energi, der leverer bæredygtig strøm til en regional brancheleder," siger Dr. Alexandra von Bernstorff, Managing Partner for Luxcara.

Mere fra EnergiWatch

Lindø skifter navn

Sammen med navneskiftet understreger det nu tidligere Lindø, at havnen dels har de nødvendige faciliteter, men også investeringsvilligheden til at understøtte kundernes behov og ønsker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs