EnergiWatch

Siemens Gamesa forløser frustrationen

Med sin første tyske ordre på 6,6 MW-møller går mølleproducenten ikke blot ind på et nyt marked med 5.X-platformen – men begynder også sin tilbagevenden til markedet i det hele taget.

Foto: Siemens Gamesa

Andreas Nauen lagde ikke fingre igennem, da han i november forholdt sig til Siemens Gamesas form på det tyske marked.

"Selvfølgelig er det absolut frustrerende og uacceptabelt," konstaterede topchefen.

Bag frustrationen lå, at mølleproducenten i 2019 kun satte pauvre fem landmøller op i Tyskland i 2019. Ikke blot uendeligt langt mindre end markedslederne Enercon, Vestas og Nordex. Men tillige distanceret af såvel GE som den lokale møllebygger Eno Energy.

"Det tyske marked er ikke bare et stort marked sammenlignet med andre, men det er også et marked, hvor vi vil spille en langt vigtigere rolle, end hvad vores 1 pct. reflekterer," konstaterede Andreas Nauen og slog fast, hvad der skulle bringe producenten gennem sin audition til en større rolle.

"Med vores 5.X'er har vi den rette maskine, der gør Tyskland til et meget interessant marked for os."

Flere projekter i pipelinen

Fire måneder senere er første spire i den spådom vokset frem. To SG 5.8-155'ere leveret optimeret i 6,6 er blevet bestilt til parken Nortorf II i Slesvig-Holstein. Mens en 20-årig servicekontrakt følger i halen, når møllerne efter planen afløser parkens fire eksisterende, mindre møller til næste sommer.

Nuvel, blot to møller. Men selv om duoen installeres tæt på Elben, kan der blive tale om mange bække små.

Ordren kommer således gennem en rammeaftale, der i oktober blev indgået med indkøbsforeningen Arge Schleswig-Holstein Wind, der indgår aftaler med mølleproducenter for ejere af borgerparker. Samlet er der 200 møller med en kapacitet på mere end 1 GW på foreningens indkøbsliste inddelt i tre klynger, hvor Siemens Gamesa er med i de to.

"Efter en lang ørkenvandring er tingene endelig ved at blive håndterbare i nord. Underskriften af kontrakterne på Nortorf II er kun begyndelsen på samarbejdet mellem Arge Schleswig-Holstein Wind og Siemens Gamesa. Vi har mange flere projekter med Siemens Gamesa-møller i pipelinen," siger adm. direktør for indkøbsforeningen, Arne Möbest.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs