EnergiWatch

Nordjysk solcelle- og vindmøllepark klar til høring

Energipark med både sol- og vindnergi, der skal placeres i to kommuner, er til fordebat frem til 23. april.

Foto: Mathias Svold/INDBLIK

Der er muligvis en ny solcelle- og vindmøllepark på vej i det Nordjyske.

På grænsen mellem Brønderslev Kommune og Aalborg Kommune vil NRGI Renewables, GK Energi og Eurowind etablere en fælles solcelle- og vindmøllepark. Det skriver Nordjyske.

Energipark med navnet Tuekær - Bolle Enge skal ifølge den nuværende plan bestå af to områder med solceller på i alt ca. 180 hektar, mens der skal etableres 30 vindmøller i op til 150 meters højde.

Hvis projektet bliver en realitet, kan det kan det producere 600.000 MWh årligt, svarende til forbruget hos 150.000 husstande, lyder det.

På nuværende tidspunkt er projektet dog i den spæde fase, da det skal på høring. I første omgang er der offentlig høring frem til 23. april.

Høringen er del i en fælles fordebat, som Brønderslev og Aalborg holder sammen, idet parken, hvis den originale plan følges, vil strække sig ind i begge kommuner.

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs