EnergiWatch

Naboer fastholder modstand til sønderjysk solcellepark

Trods ændringer i planen er naboerne til planlagt solcellepark i Tirslund ikke blevet mere positivt stemte.

Foto: Finn Frandsen

Initiativtagerne til det cirka 150 hektar store solcelleprojekt i Tirslund i Sønderjylland valgte efter den første høring at ændre planerne, så solcellerne bliver knapt så synlige i landskabet.

Det har dog ikke stemt naboerne mildere over for solcelleparken. Det skriver JydskeVestkysten.

Det er især de markante bakker i landskabet, som i første udkast skulle anvendes fuldt ud til solceller, der fik naboerne til at reagere.

"Naboerne synes ikke, at ændringerne i placeringen af solcellerne gør den store forskel. Det er fortsat meget massivt, som projektet vil komme til at dominere landskabet. Det synes vi ikke er en god ide," siger møbelpolstrer Michael Iversen, der er nabo til den potentielle park, til JydskeVestkysten.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs