EnergiWatch

Haldor Topsøe indgår tysk ammoniakerklæring

Grøn ammoniakfabrik med elektrolysekapacitet på 100 MW er planlagt til opførelse i 2024 sammen med amerikansk investeringsselskab.

Foto: Haldor Topsøe

Et grønt ammoniakanlæg med en kapacitet på 300 ton om dagen kan være undervejs i Nordtyskland. Haldor Topsøe har underskrevet en hensigtserklæring med det amerikanske investeringsselskab Aquamarine, hvor hensigten er i 2024 at have opført et anlæg med en elektrolysekapacitet på 100 MW.

Anlægget, der planlægger at anvende Haldor Topsøes SOEC-teknologi, er tænkt som første stadie i et storskalaprojekt, der skal producere grøn brændsel til shippingindustrien. Amerikanerne udvikler og søger om tilladelser til projektet, hvis eksekvering endnu afhænger af en endelig investeringsbeslutning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs