EnergiWatch

Sydbank: Succes med havvind kan sende Vestas-kursen højere

"Vi kan heller ikke udelukke, at Vestas' havvindambitioner lider skibbrud, selv om vi forventer det modsatte," lyder det fra analysechef Jacob Pedersen i et notat.

Foto: Illustration: Vestas

Får Vestas succes på markedet for havmøller er der et massivt kurspotentiale at gå efter, vurderer Sydbank, der gentager sin anbefaling "køb" af aktien.

Vurderingen følger et markant kursfald i år på sammenlagt 22 pct., der nok har gjort aktien "billigere," men ikke "billig".

"Vestas-aktien afspejler nemlig stadig investorernes forventning om et markant indtjeningsløft et stykke ude i fremtiden. Der er lang vej mod Vestas' egen målsætning om en overskudsgrad på mindst 10 pct.," skriver analysechef Jacob Pedersen i et notat.

Han peger på, at Vestas selv venter en overskudsgrad på 6-8 pct. i år, hvilket da prognosen blev lagt frem, var lavere end ventet i markedet.

Til gengæld kan flere ting forme sig for Vestas i de kommende år.

Strømlining, effektiviseringer og færre forstyrrelser fra covid-19-pandemien kan løfte overskudsgraden i 2021-22, og oven i vurderes havmøllemarkedet som værende helt centralt for, at Vestas' udfolder sit kurspotentiale.

Tålmodighed er derfor nødvendigt, for investorerne får først sikkert bevis for indtjeningssucces inden for havvind i 2025, mener Sydbank.

"Forudsætningen for indtjeningssucces i 2025 er dog, at Vestas vinder havvindordrer, og det får vi beviser for allerede inden for de næste 12-18 måneder. Det kan blive helt afgørende for investorernes syn på selskabets fremtidige indtjeningspotentiale," skriver Jacob Pedersen, og tilføjer: "det er den fremtid, som vi anbefaler Vestas-investorerne at positionere sig til med købsanbefalingen".

Kortsigtet kan Sydbank dog ikke udelukke, at den seneste tids rotation på aktiemarkedet væk fra bæredygtighedsaktier vil fortsætte en periode endnu og koste på Vestas' kurs.

"Vi kan heller ikke udelukke, at Vestas' havvindambitioner lider skibbrud, selv om vi forventer det modsatte. Vi ser dog gode muligheder for, at politiske initiativer og Vestas' egne indtjeningsfremskridt igen vil spore investorerne ind på de spændende vækstperspektiver i vindindustrien for Vestas," hedder det i notatet.

Vestas vågner efter historisk ordre-dvale

Vestas får ukrainsk Enventus-ordre 

Mere fra EnergiWatch

Olieprisens solide fremgang over ugen skrumper lidt

"Vi har højere priser lidt længere endnu, fordi der er et fundamentalt misforhold mellem udbud og efterspørgsel som konsekvens af bedringen i efterspørgslen, som vi ser i blandt andet USA," siger seniorøkonom ved Westpac Justin Smirk til Reuters.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs