EnergiWatch

Ørsted laver CCS-aftale med Aker

Energiselskabet underskriver hensigtserklæring med Aker Carbon Capture og Microsoft om CO2-fangst fra biomasse eventuelt ved hjælp af Northern Lights.

Foto: Aker Carbon Capture PR

Ørsted udvider nok engang kredsen af partnere inden for CCS. Energiselskabet har underskrevet en hensigtserklæring med norske Aker Carbon Capture samt Microsoft om at undersøge mulighederne for CO2-fangst og -lagring på de danske biomasseværker. Eventuelt via det norske Northern Lights-projekt, som Aker og Microsoft allerede er engageret i.

Det meddeler Ørsted.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs