EnergiWatch

Vestas vil splitte aktien i fem inden udgangen af første halvår

Et ordsprog siger, at én fjer kan blive til fem høns. Men nu vil Vestas få én aktie til at blive til fem.

Foto: vestas

Vestas vil gennemføre et aktiesplit, således at en enkelt aktie bliver til fem.

Det fremgår af en indkaldelse til selskabets generalforsamling 8. april, som vindmølleproducenten har sendt ud fredag morgen.

"Det er bestyrelsens hensigt at gennemføre et aktiesplit i forholdet 1:5 inden udgangen af første halvår af 2021, således at hver eksisterende aktie på nominelt 1,00 kr. opdeles i fem nye aktier på nominelt 0,20 kr.," skriver Vestas .

I forbindelse med generalforsamlingen vil der også blive skiftet ud i bestyrelsen på en enkelt post, idet der foreslås nyvalg af Kentaro Hosomi i stedet for Carsten Bjerg, som har været med på bestyrelsesholdet siden 2011, men har valgt ikke at opstille til genvalg.

Kentaro Hosomi kommer ind i forbindelse med, at Mitsubishi Heavy Industries har fået en større ejerandel i Vestas, efter at Mitsubishi sidste år solgte sin halvpart i MHI Vestas Offshore Wind til Vestas - og Vestas herefter blev helejer af selskabet.

I forbindelse med annonceringen af transaktionen 29. oktober, udtalte Vestas' administrerende direktør, Henrik Andersen, at han så frem til at byde Kentaro Hosomi velkommen i bestyrelsen.

Vestas vågner efter historisk ordre-dvale

Vestas får ukrainsk Enventus-ordre 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs