EnergiWatch

Statkraft laver oprindelsesaftale med Vodafone

Det norske energiselskab vil sikre dækning af Vodafones resterende grønne energikrav i 2020 og 2021 med oprindelsesgarantier fra Statkrafts tyske og norske vind- og vandkraftportefølje.

Foto: Statkraft

Vodafone skal blive grønnere med en lille smule hjælp fra Statkraft. Det norske energiselskab har indgået en aftale med Vodafone om at dække teleselskabets energibrug med grønne garantier. Det oplyser Statkraft i en meddelelse.

"At kombinere vores egen fleksible vandkraftproduktion med den intermitterende vind- og solportefølje, vi markedsfører for tredjeparter, er nøglen til vores omfattende bæredygtighedsløsninger," siger Patrick Koch, chef for oprindelse hos Statkraft i Tyskland.

"125 års erfaring med produktion af vedvarende energi kombineret med vores engrosekspertise gør det muligt for Statkraft at tilbyde virksomheder som Vodafone-løsninger skræddersyet til deres energibehov og bæredygtighedsstrategi."

Aftalen dækker 500.000 MWh, hvilket svarer til det årlige strømbehov fra 140.000 husholdninger.

Mens noget af den grønne elektricitet blev produceret i Norge i 2020, har Statkraft og Vodafone udelukkende brugt vedvarende energi fra Tyskland siden 1. januar 2021, lyder det.

Statkraft underskriver elkøbsaftale om sol med Aquila i Spanien

Statkraft laver elsalgsaftale med finsk kemikaliekoncern

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs