EnergiWatch

Boskalis tager vand ind trods fremgang i offshore

En stor fremgang i offshore energy-divisionen er ikke nok til at redde et plus på bundlinjen hos det hollandske offshoreselskab.

Foto: Boskalis

Allerede tidligere på året meddelte Boskalis, at coronapandemien også havde sat sine spor hos selskabet.

Men tingene begyndte at lysne i tredje kvartal, og det fik selskabet til fastholde sine forventninger på et niveau, der matchede driftsresultatet i 2019.

På det parameter kan man kalde årsregnskabet for det hollandske selskab en succes. For det justerede driftsresultat, EBITDA, ikke bare matcher 2019, det overgår det også.

Således kan Boskalis hente et driftsresultat på 404 mio. euro mod 376 mio. euro, 3 mia. kr. og 2,79 mia. kr.

På toplinjen må selskabet dog se salget gå tilbage fra 2,645 mia. euro til 2,525 mia. euro og endnu værre bliver det på bundlinjen.

Her er et overskud på 75 mio. euro, 557 mio. kr., forvandlet til et underskud på 97 mio. euro, 721,28 mia. kr.

Det sker selvom Offshore Energy-divisionen har gjort sit til at forbedre tallene. For her voksede omsætningen med 4,4 pct. til 1,06 mia. euro, mens den i dredging og Inland Infra-divisionen tog et dyk på 13,3 pct. til 1,315 mia. euro.

Men det er på driftsresultatet i divisionerne, at fremgangen i Offshore Energy-segmentet virkelig er at føle på. Her er resultatet nemlig gået fra et minus på 70,9 mio. euro til et plus på 66,3 mio. euro, 493 mio. kr.

"Offshore Energy havde et ekstra udfordrende år med kombinationen af Covid-19 og det store fald i oliepriser. Ikke desto mindre er divisionens resultatet forbedret markant i forhold til det tidligere år," lyder det fra Peter Berdowski, der er adm. direktør for Boskalis, i forbindelse med regnskabet, hvor han fortsætter:

"Der blev også udført meget arbejde i havvind – lige fra undersøgelsesarbejde på USA's østkyst, transport og installation af kabler og fundamenter i Europa til rock-installation i Taiwan. Samtidig demonstrerer transporten og installationen af Kincardine flydeparken også potentialet i Boskalis’ unikke vifte af udstyr og ekspertise på det nye marked for flydevind."

Boskalis kan også fremvise en rekordstor ordrebog, der har en samlet værdi på 5,3 mia. euro, 39,41 mia. kr. Ved udgangen af 2019 var bogens størrelse på 4,72 mia. euro, 35,1 mia. kr.

I alt er der i 2020 kommet ordre ind for en samlet værdi på 3,4 mia. euro. Den største ordre kom i december 2020 i form af et dredging-projekt i lufthavnen i Manila til en værdi af 1,5 mia. euro.

Boskalis køber konkurrent

Boskalis fastholder forventningerne til året trods corona 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs