EnergiWatch

Nordic Solar udvider med portugisisk solcellepark

En kommende 48,5 MWp solcellepark i Alentejo-regionen i Portugal bliver et af Nordic Solars hidtil største projekter.

Foto: PR Nordic Solar Energy

Det danske energiselskab Nordic Solar har påbegyndt byggeriet af en ny solcellepark i Alentejo-regionen i Portugal.

Med en kapacitet på 48,5 MWp bliver anlægget et af de hidtil største i Nordic Solars portefølje, som i forvejen strækker sig over ni europæiske lande.

Det oplyser Nordic Solar i en meddelelse.

Det er fjerde gang på blot otte måneder, at det danske energi- og investeringsselskab udvider sin portefølje af solcelleanlæg.

"Nordic Solar er opsat på at gøre grøn energi tilgængelig for endnu flere husstande over hele Europa, og vi er stolte over, at vi igen kan udvide vores portefølje. Gennem risikospredning og ved løbende at udbygge vores portefølje med flere europæiske markeder, er det vores mål at blive den foretrukne solenergivirksomhed for nordiske investorer," fortæller adm. direktør i Nordic Solar, Nikolaj Holtet Hoff.

Anlægget, som er blevet til i samarbejde med udviklingspartneren Chint Solar, vil kunne levere grøn elektricitet til ca. 25.000 husstande i området. Det er et væsentligt bidrag til Nordics Solars erklærede mål om at støtte overgangen til grønnere energiformer.

Byggeriet er begyndt og forventes færdigt i løbet af 2021.

Investorer er tilbageholdende under coronakrisen - men Nordic Solar Energy-direktør er optimist

Christian Sagild skal gøre Nordic Solar Energy til den nye grønne folkeaktie 

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs