EnergiWatch

Vestas siger farvel til 300 medarbejdere i Colorado

Mølleproducenten nedlægger produktion i USA.

Foto: vestas

Vestas ændrer på sin organisation i Colorado og siger samtidig farvel til 300 medarbejdere.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet onsdag eftermiddag.

I meddelelsen skriver Vestas, at det forbereder sig på lavere efterspørgsel på kort sigt, og derfor ændrer vindmølleproducenten nu på sin produktionskapacitet i landet.

I alt 450 medarbejdere bliver berørt af omstillingen, men 150 medarbejdere vil blive tilbudt nye stillinger i Vestas.

Fabrikken Brighton Blades stopper med at producere vinger og bliver i stedet det nye hovedkvarter i Nordamerika for selskabets Global Tooling-forretning ved en sammenlægning af seks mindre lokationer i Colorado. Omstillingen koster 280 stillinger.

Vingeproduktionen samles på fabrikken Windsor Blades, oplyser Vestas.

"Vindenergiindustrien i USA er vokset enormt i de senere år, hvilket har øget vores fabrikkers kapacitet og udvidet vores serviceforretning. Med en større flåde under service og lavere efterspørgsel på kort sigt konsoliderer vi derfor vores setup i Colorado," siger Tommy Rahbek Nielsen, der er driftsdirektør i Vestas.

Han fremhæver samtidig, at det handler om at skabe en organisation i Nordamerika, der er klar til at reagere, når efterspørgslen på vindmøller igen stiger.

Nedlæggelsen af stillinger rammer også tårnfabrikken Pueblo Towers and Brighton Nacelles, hvor 170 medarbejdere bliver berørt af ændringen.

I meddelelsen fremhæver Vestas samtidig, at det søger at flytte medarbejdere over i de dele af forretningen, hvor der er mest aktivitet.

Det gælder især serviceforretningen, der blandt andet vedligeholder vindmølleparkerne i regionen.

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs