EnergiWatch

Vestas siger farvel til 300 medarbejdere i Colorado

Mølleproducenten nedlægger produktion i USA.

Foto: vestas

Vestas ændrer på sin organisation i Colorado og siger samtidig farvel til 300 medarbejdere.

Det fremgår af en meddelelse fra selskabet onsdag eftermiddag.

I meddelelsen skriver Vestas, at det forbereder sig på lavere efterspørgsel på kort sigt, og derfor ændrer vindmølleproducenten nu på sin produktionskapacitet i landet.

I alt 450 medarbejdere bliver berørt af omstillingen, men 150 medarbejdere vil blive tilbudt nye stillinger i Vestas.

Fabrikken Brighton Blades stopper med at producere vinger og bliver i stedet det nye hovedkvarter i Nordamerika for selskabets Global Tooling-forretning ved en sammenlægning af seks mindre lokationer i Colorado. Omstillingen koster 280 stillinger.

Vingeproduktionen samles på fabrikken Windsor Blades, oplyser Vestas.

"Vindenergiindustrien i USA er vokset enormt i de senere år, hvilket har øget vores fabrikkers kapacitet og udvidet vores serviceforretning. Med en større flåde under service og lavere efterspørgsel på kort sigt konsoliderer vi derfor vores setup i Colorado," siger Tommy Rahbek Nielsen, der er driftsdirektør i Vestas.

Han fremhæver samtidig, at det handler om at skabe en organisation i Nordamerika, der er klar til at reagere, når efterspørgslen på vindmøller igen stiger.

Nedlæggelsen af stillinger rammer også tårnfabrikken Pueblo Towers and Brighton Nacelles, hvor 170 medarbejdere bliver berørt af ændringen.

I meddelelsen fremhæver Vestas samtidig, at det søger at flytte medarbejdere over i de dele af forretningen, hvor der er mest aktivitet.

Det gælder især serviceforretningen, der blandt andet vedligeholder vindmølleparkerne i regionen.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs