EnergiWatch

GE får Europas største landvindordre

Den amerikanske mølleproducent skal levere 753 MW til tredje fase af det svenske Markbygden-projekt.

Foto: Svevind

Sverige kommer nu til at lægge land til Europas største landmøllepark, der bliver udstyret med amerikanske møller. Den tyske kapitalfond Luxcara har valgt GE til at levere 137 af sine Cypress-møller, 5.5-158, til projektet Önusberget på 753 MW.

"Vi er meget glade for at være blevet valgt af Luxcara som partner på den største landmøllepark nogensinde i Europa. Önusberget markerer vores fortsatte engagement i det svenske landvindmarked, udvider vores tilstedeværelse i Europa og bekræfter den tiltro, vores kunder har i vores mest kraftfulde landvindplatform, Cypress," siger adm. direktør i GE Renewable Energy, Jerome Pecresse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs