EnergiWatch

Ørsted venter stor havvindvækst i Europa

Det danske energiselskab overvejer blandt andet at gå ind i Belgien, mens der allerede er åbnet et kontor i Sverige.

Foto: Ørsted

Ørsted venter fortsat at vækste på det europæiske marked, som ifølge selskabet stadig rummer store havvindmuligheder. For nyligt sikrede Ørsted sig to store havvindprojekter i Polen, gennem sin polske partner PGE.

Det skriver Børsen.

På trods af, at Ørsted og flere af konkurrenterne har haft øjnene rettet mod de to vækstmarkeder - USA og Asien - så har Ørsted ikke slupper blikket fra de potentielle muligheder der gemmer sig i Europa.

Energikæmpen har ifølge avisen allerede opført projekter i Tyskland, Holland, Storbritannien og Danmark, og skuer nu mod andre attraktive markeder.

"Vi overvejer lige nu at gå ind i Belgien, og vi har etableret kontor i Sverige," siger Rasmus Errboe, som er regionsdirektør for havvind i Kontinentaleuropa, til Børsen.

"Der er ingen tvivl om, at vi forventer at være aktive i både Nordsøen, men også i Østersøen fremadrettet. Sydeuropa lader vente lidt på sig i forhold til Nordeuropa, men udviklingen går stærkt, så lad os se, hvad der sker," fortsætter han.

EU's nye havvindambitioner har været med til at skubbe flere projekter i gang og understøtter Ørsteds ambitioner om at ekspandere i Europa.

Ifølge avisen ændrede EU målet sidste år til mindst 60 gigawatt havvind i 2030, hvilket svarer til, at kapaciteten skal firdobles de næste knap ti år.

Det første fastlagte projekt med polske PGE, hvor selskaberne sammen skal udvikle, opføre og drive to havvindprojekter i Østersøen, ventes at stå klar i 2026, oplyser Børsen.

Ørsted underskriver polsk aftale om 2,5 GW

Ørsted advarer mod "uholdbart" høje priser 

Mere fra EnergiWatch

Norsk brintselskab får ny topchef

Elling Nygaard bliver topchef for norske Hydrogen Pro, mens Mårten Lunde træder af året efter børsnoteringen. I september åbnede selskabet sine første danske produktionsfaciliteter.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs