EnergiWatch

Macquarie henter 12 milliarder til grøn energi

I en ny fond har Macquarie rejst mere end 1,6 mia. euro, der skal bruges på investeringer i vedvarende energi.

Foto: Ørsted

Macquarie Infrastructure and Real Assets, MIRA, gør klar til at investere stort i blandt andet sol- og vindprojekter.

Det skal ske gennem fonden med det mundrette navn Macqaurie Green Investment Group Renewable Energy Fund 2, MGREF2. Her er der nemlig indsamlet over 1,6 mia. mio., ca. 12 mia. kr. fra forskellige institutionelle investorer.

Den nye fond er en 25-årig lukket fond, der skal investere i en forskelligartet portefølje af aktiver herunder platforme og vind- og solcelleprojekter, der enten er i drift eller i konstruktionsfasen. Det vil dreje sig om projekter i Vesteuropa, USA, Canada, Mexico, Japan, Taiwan, Australien og New Zealand.

"Vores skiftende klima byder på dybe udfordringer for vores miljø, økonomi og livsstil. Det er vigtigt, at vi skrider til handling for at fremskynde overgangen til ren energi og bygger videre på de muligheder, som hurtige teknologiske forandringer, faldende teknologiomkostninger og stærk politisk og lovgivningsmæssig støtte giver," udtaler Leigh Harrison, der er Head of MIRA EMEA, i en meddelelse og fortsætter:

"Som forvaltere af verdens første dedikerede operationelle offshore vindfond har vi forpligtet os til at udvikle en efterfølger, der kan drage nytte af institutionelle kapitalpuljer for at hjælpe med at opnå CO2-neutralitet. MGREF2 er det næste skridt på denne rejse, og vi er meget glade for den støtte, som fonden har modtaget fra vores investorer."

Allerede nu har MGREF2 lavet to investeringer. Det drejer sig om købet af 10 pct. af havmølleparken Gwynt y Môr i Storbritannien på 576 MW og en andel på 50 procent i en 268 MW portefølje af solprojekter på taget af boliger i USA.

Den nye fond er blevet lanceret på skuldrene af forgængeren MGREF1. Denne fond blev rejst af Green Investment Bank og er blevet forvaltet af MIRA siden Macquarie Group erhvervede virksomheden fra den britiske regering i 2017.

I dag forvalter MGREF1 investeringer i en portefølje på 1.450 MW bestående af seks havvindmølleparker rundt om i Storbritannien.

Macquarie snupper dansk direktør

Total og Macquarie går sammen om 2 GW havvind 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs