EnergiWatch

Vestas får kreditvurdering for stabile udsigter

Ratingbureauet Moody's, der er et af verdens største kreditvurderingsbureauer, har tildelt Vestas l langsigtet Baa1-kreditudstedelsesrating som følge af stabile udsigter.

Foto: PR Vestas

Ratingbureauet Moody's giver Vestas en vurdering med titlen Baa1 som følge af vækst og solid likviditet, der tegner på stabile udsigter for vindmølleproducenten. Det oplyser Vestas i en meddelelse.

"Den vedvarende vækstforventning kombineret med den gradvise ekspansion i offshore-segmentet skulle understøtte fortsat indtægtsvækst og højere marginalniveauer fremadrettet. Ratingen afspejler yderligere positivt Vestas 'robuste cash generation-evne, en konservativ finanspolitik, der afspejles i en lav finansiel gearing og en stærk likviditetsprofil," lyder vurderingen fra Moodys.

Baa1 er den ottende højeste rating i Moody's Langsigtede kreditvurering. Obligationer klassificeret med Baa1 er underlagt en moderat kreditrisiko. De betragtes som middel klasse og kan have visse spekulative egenskaber.

"Da efterspørgslen efter vindenergi fortsætter med at vokse, har Vestas til formål at opretholde sit stærke lederskab, og en stærk balance er nøglen til at levere attraktive løsninger til vores kunder. Med en Baa1-rating sikrer vi adgang til attraktive finansieringskilder, og det giver Vestas mulighed for at diversificere og optimere sin finansieringsstruktur til fordel for langsigtede attraktive vilkår," siger Marika Fredriksson, der finansdirektør i Vestas.

Ifølge Vestas er det en vigtig drivkraft for Moodys beslutning om at tildele Vestas en Baa1-vurdering at forventningen om, at virksomheden med sin markedsledende position inden for vindkraftindustrien vil drage fordel af den globale indsats for at reducere kulstofemissioner og tendensen mod vedvarende energikilder.

Vestas opsatte 35,2 procent af ny vindkapacitet i Tyskland sidste år

Rekorddyr Vestas-aktie øger risikoen - men er også et potent opkøbsmiddel

Analytiker: Vestas har udsigt til fortsat højt aktivitetsniveau i 2021

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs