EnergiWatch

Grønt konsortium får støtte til genbrugsprojekt for møllevinger

Konsortiet Decomblades får delvis finansiering af Innovationsfonden til projekt, der skal danne grundlag for kommercialisering af bæredygtige teknikker til genbrug af vindmøllevinger.

Foto: LM Wind Power

Ti danske projektpartnere har fået tildelt finansiering fra Innovationfonden Grand Solutions-program til medfinansiering af forsknings- og udviklingsprojektet ”Decomblades”, der er et treårigt projekt med formålet at danne grundlag for kommercialisering af genanvendelse af vindmøllevinger ved hjælp af bæredygtige løsninger.

Projektet fokuserer på tre specifikke processer: makulering af vindmøllevinger, således at materialet kan genbruges i forskellige produkter og processer; brug af bladmateriale til cementproduktion; og endelig en fremgangsmåde til at adskille det sammensatte materiale under høje temperaturer, også kendt som pyrolyse

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs