EnergiWatch

Vattenfall skal sikre adgang til Markbygden

Anden fase af Enercons store svenske projekt får flerårig deltagelse af det svenske energiselskab.

Foto: Vattenfall

I løbet af årets 3. kvartal ventes den næste etape af Markbygden, Fase II Nord, at gå i drift. De 63 Enercon-møller af typen E-138 EP3 får dog hjælp til at få strømmen bragt til marked. Vattenfall er således blevet tildelt en flerårig kontrakt om levering af balanceydelse og markedsadgang for de estimeret årlige 650 GWh fra den 253 MW store park.

"Vattenfall er glade for at underskrive denne aftale for så stor en park og er glade for at påbegynde relationen med disse stærke ejere," siger energiselskabets nordiske salgschef for Markets, Johan Hagsten, med takken rettet mod parkens ejere og ordregiverne, Enercon og Energy Infrastructure Partners.

"Aftalen vil styrke vores position som en ledende leverandør af balanceydelser og markedsadgang, og vi ser frem mod at arbejde sammen med Markbygden-mandskabet."

Vattenfall har ikke kun i hjemlandet med også øvrige nordiske lande som bl.a. Danmark forretning inden for markedsydelser.

Ordren med den tyske mølleproducent og den schweiziske kapitalfovalter, der sidste år købte 85 pct. af Markbygden Fase II Nord, inkluderer ikke drift og vedligehold af møllerne, der fortsat varetages af mølleproducenten.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs