EnergiWatch

Aker trækker milliardbud på vindudvikler

Købet af NBT skulle være Akers indgangsbillet til det enorme marked for landvind, men nu trækker Aker hele milliardbuddet.

Foto: NBT

Aker har valgt at droppe milliardbud på det, der skulle have været indgangen til landvinden for det norske holdningselskab.

Det skriver E24.

Aker Solutions udspandt i august tre nye datterselskaber. Aker Solutions blev delt, og havvind- og CO2-fangstvirksomheden blev skilt ud som to nye selskaber. Aker Horizons blev spundet ud som en platform for ny og grøn vækst i ellers olietunge Aker.

Derudover ønskede Aker at komme ind på vindkraft på land, og indgangsbilletten til denne investering var vindselskabet NBT. Men den billet ser i stedet ud til at være blevet revet itu.

Aker havde netop øget sit ejerskab til 12,8 procent og havde planer om at spendere i alt 3,1 milliarder kroner for at sikre virksomheden.

"Vi kom med et tilbud om at købe NBT med forbehold. Baseret på en samlet vurdering har vi besluttet os, at vi ikke vil gennemføre transaktionen. Vi er stadig aktionær i NBT, og vi fortsætter dialogen med NBT om muligheder inden for landvind," siger Akers kommunikationsdirektør, Atle Kigen, til E24.

Aker Offshore Wind vil øge investeringer i flydende havvindmøller

Nordmænd lægger milliardbud på vindudvikler

Aker-udbryder tager teten på CCS: "Danmark er et nøgleområde" 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs