EnergiWatch

Størstedelen af Vestas' fyringer sker i Aarhus

Brændingen er bred både geografisk og forretningsmæssig i mølleproducentens organisatoriske integration af havmølleforretningen. På et punkt adskiller afskedigelsesrunden sig dog fra sædvanen.

Foto: MHI Vestas

Fyringsrunder i den danske vindindustri er intet særsyn. Lige som i øvrigt det modsatte bestemt heller ikke er tilfældet. Begge dele har i årevis fulgt en fast rutine: Det er populært sagt hovedsageligt dem i kedeldragter, der mister arbejdspladsen, mens de skjortebeklædte får nye jobmuligheder. Konsekvensen af at produktionen flytter til lavtlønslande, mens der skabes flere jobs i forskning og udvikling i den fortsat voksende industri.

Det var tilfældet i MHI Vestas' seneste fyringsrunde i august, hvor der blev skåret på vingefabrikken i Nakskov og nacellefabrikken på Lindø. Det var i nogen grad også tilfældet i Vestas' seneste danske fyringsrunde i april, der dog ikke kun ramte vingefabrikken i Lem, men også gik ud over udviklingsafdelingen, da årsagen til afskedigelserne var, at mølleproducenten droppede sin V138'er blot et år efter lanceringen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs