EnergiWatch

Enercon rammer milepæl på Markbygden

Som anden fase i det 250 MW store vindmølleprojekt Markbygden afsluttes, kalder Enercon det en milepæl, der er nået på trods af forsinkelser.

Foto: Juwi

Den tyske vindmølleleverandør Enercon har afleveret de første af 25 enheder i anden fase af den 250 MW store svenske vindmøllepark Markbygden.

Den tyske udvikler siger, at milepælen er blevet hakket af på trods af "forsinkelser forårsaget af underleverandører" og Covid-19-pandemien.

Enercon er også en del af næste fase af projektet, som indeholder yderligere 22 enheder, som forventes at kunne overdragestil majoritetsejeren Energy Infrastructure Partners. i løbet af første kvartal. De resterende 16 følger i efteråret 2021.

I alt vil Markbygden have 63 E-138 EP3-møller.

Investorer har under rådgivning fra EIP erhvervet op til 85 pct. af aktierne i landmølleparken i kommunen Piteå, der ligger i den nordlige svenske provins Norrbotten.

Enercon sælger Markbygden-park til kapitalfond i milliardhandel

Enercon lander aftale med banker

 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs