EnergiWatch

Grækenland pønser på 350 MW vind og sol i majudbud

Grækenland planlægger at lancere et kombineret udbud på op til 350 MW sol- og vindkraftkapacitet i maj, lyder det fra landets reguleringsmyndighed for energi (RAE).

Foto: Enel Green Power

Der skal komme mere sol- og vindenergi på bordet i det græske landskab. Til maj åbner Grækenland nemlig for 350 MW i et kombineret udbud.

Prisloftet for begge kategorier er sat til EUR 53,86 (USD 66,07) pr. MWh.

Mens budgivningen vil være åben for solcelleprojekter med individuel kapacitet på op til 20 MW, skal de støtteberettigede vindordninger have en kapacitet på 50 MW eller derunder.

I april 2020 tildelte Grækenland i alt 502,94 MW vind- og solenergikapacitet i et blandet udbud med bud, der lå så lavt som EUR 49,11/MWh. Yderligere 614 MW vind- og solprojekter var vinderne i et udbud i august.

Planen lyder, at den første runde åbner den 24. maj, hvor ansøgninger vil blive accepteret inden den 22. marts. Det vil være Grækenlands tredje blandede sol-vind-udbud.

Vestas får græsk ordre

Prysmian stikker NKT's græske ordre

Grækenland giver grønne projekter mere tid

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs