EnergiWatch

Kinesere køber op i svensk vindpark

Macquarie sælger halvpart i Siemens Gamesa-park til datterselskab af Kinas største statsejede investeringsselskab, der ser købet som første skridt ind på også andre europæiske markeder.

Foto: Siemens Gamesa

Fremover er det svenske vindprojekt Överturingen på delvist kinesiske hænder. Den australske investeringsbank Macquarie, der hidtil har været medejer via datterselskabet Green Investment Group (GIG) har solgt sin halvpart til Red Rock Power, det Edinburgh-baserede datterselskab til Kinas største statsejede investeringsselskab, State Development & Investment Corp. (SDIC).

Överturingen består af 56 Siemens Gamesas gearløse 130'ere med en kapacitet på 4,2 MW. Projektet er udviklet af svenske SCA Energy med GIG som oprindeligt eneejer, før den første halvpart i begyndelsen af 2019 blev solgt fra til to koeanske investeringsselskaber. Mens australierne nu er helt ude af projektet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs