EnergiWatch

Hornsea 1 åbner formelt

Verdens aktuelt største havmøllepark tages i fuld drift.

Foto: WindEurope / PR

Opførelsen af verdens største operationelle havmøllepark, Hornsea 1 Offshore Wind Farm, er formelt færdig og kan nu gå ind i driftsfasen.

Det oplyser pensionskæmpen PFA, som er långiver til projektet, i en pressemeddelelse.

Den britiske havmøllepark ejes af Ørsted og Global Infrastructure Partners (GIP), som begge har et ejerskab på 50 pct.

GIP købte halvdelen af parken af Ørsted i 2018 for omkring 37 mia. kr., hvor PFA blev en del af projektet som central långiver til opkøbet.

"Som stor og ansvarlig investor ønsker vi hos PFA at tage samfundsansvar ved blandt andet at investere aktivt i grønne løsninger og vedvarende energi. Det gælder både ved direkte ejerskab, men også på finansieringsdelen som i dette tilfælde," siger Peter Tind Larsen, Head of Alternative Investments i PFA.

Havmølleparken ligger omkring 100 kilometer ud for Englands kyst og består af 174 møller med en kapacitet på 1218 MW. Det er nok til at forsyne mere end en million engelske husstande med strøm

Mere fra EnergiWatch

”Meget svært” at diktere nye referencepunkter for gas

EU-Kommissionen arbejder på at lave et nyt – eller flere – benchmark for gasprisen i Europa. Dansk gasekspert er enig i, at flere benchmarks er en god idé, men sætter spørgsmålstegn ved, om den slags bare kan dikteres fra oven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs